Terug naar het beginscherm            
  • Leerlingen
  • Gebouw in de zon
  • BKB
  • Leerlingen
  • banner Ballonnen
  • groepje
  • banner Vlag
  • gebouw

Telefoon  : 070-3242630
administratie@schoolverenigingwolters.nl
Bezoekadres:
Utenbroekestraat 2
2597 PH  ’s-Gravenhage

Aanmelden

Dank voor uw interesse in de school. 

KLIK HIER voor aanmelden Groep 1

KLIK HIER voor aanmelden Groep 2 t/m 8

Dit is de vakantieplanning 2020 2021 Alle evenementen zijn opgenomen in de online agenda De jaarplanning voor op de ijskast vindt u hier Tip: u kunt zich ook abonneren op onze digitale agenda

Onderwijs op niveau sinds 1878
Welkom op de website van Schoolvereniging Wolters. Wolters is een neutraal bijzondere basisschool gelegen in de wijk Benoordenhout in 's-Gravenhage.

De school telt 16 groepen (8 leerjaren) met in totaal ongeveer 450 leerlingen. Wolters staat voor Veiligheid, Plezier, Kwaliteit en Groei.
Zo bieden wij onderwijs op niveau en dat doen we al sinds 1878.

 

Uitslag Eindtoets

dinsdag 17 mei 2016/Categorieën: Nieuws

Op woensdag 18 mei ontvangen de leerlingen van de groepen 8 de uitslag van de Centrale Eindtoets. Aan het einde van de lesdag krijgen zij deze mee in een gesloten enveloppe. Dit jaar was de gemiddelde score 544,1. Landelijk is een gemiddelde van 534,9 behaald. Wij zijn trots op al onze leerlingen en feliciteren hen van harte met het behaalde resultaat.

De uitslag is verwerkt in een rapportage. Een toelichting bij die rapportage vindt u hier: Toelichting Rapportage Eindtoets

 

Wat als het toetsadvies hoger is dan het schooladvies?
Uit de Centrale eindtoets rolt een toetsadvies. Eerder dit jaar kregen de groep achters al het schooladvies dat leidend is voor plaatsing in het voortgezet onderwijs. De wet verplicht scholen het eerder gegeven schooladvies te heroverwegen indien het toetsadvies hoger is en biedt de mogelijkheid het advies naar boven bij te stellen. Op Wolters kiezen wij er, in dat geval, altijd voor onze leerlingen het voordeel van de twijfel te geven en het advies naar boven bij te stellen. Deze handelingswijze wordt jaarlijks geëvalueerd. Hoe wij tot deze beslissing zijn gekomen leest u hier: Beleid Heroverwegen Toetsadvies.

Ouders hoeven alleen te reageren in het geval zij niet akkoord zijn met het ophogen van het advies. Wij zullen de VO-scholen deze week informeren over de leerlingen waarvan het advies is aangepast. 

Voor overige vragen kunnen ouders terecht bij de groepsleerkracht.