Terug naar het beginscherm            
  • Leerlingen
  • Gebouw in de zon
  • BKB
  • Leerlingen
  • banner Ballonnen
  • groepje
  • banner Vlag
  • gebouw

Telefoon  : 070-3242630
administratie@schoolverenigingwolters.nl
Bezoekadres:
Utenbroekestraat 2
2597 PH  ’s-Gravenhage

Aanmelden

Dank voor uw interesse in de school. 

KLIK HIER voor aanmelden Groep 1

KLIK HIER voor aanmelden Groep 2 t/m 8

Dit is de vakantieplanning 2020 2021 Alle evenementen zijn opgenomen in de online agenda De jaarplanning voor op de ijskast vindt u hier Tip: u kunt zich ook abonneren op onze digitale agenda

Onderwijs op niveau sinds 1878
Welkom op de website van Schoolvereniging Wolters. Wolters is een neutraal bijzondere basisschool gelegen in de wijk Benoordenhout in 's-Gravenhage.

De school telt 16 groepen (8 leerjaren) met in totaal ongeveer 450 leerlingen. Wolters staat voor Veiligheid, Plezier, Kwaliteit en Groei.
Zo bieden wij onderwijs op niveau en dat doen we al sinds 1878.

 
Het einde van het schooljaar nadert

Het einde van het schooljaar nadert

donderdag 23 juni 2016/Categorieën: Verslag

"Goed zo. Ga maar, netjes met je hand aan de leuning één voor één de trap op. De juffen zitten al te wachten." "Gaan we echt allemaal naar groep 3. Ik ben nog geen zes juf?" "Ja we gaan allemaal kijken hoe het daar is." 
"Maar wanneer gaan we dan echt?" roept de aanstaande groep 3 leerling die liefst gisteren wil beginnen. "Juf, juffie? We gaan toch straks wel echt weer naar onze eigen klas. We komen toch weer terug?",  zegt de kleuter terwijl hij de juf met grote ogen aankijkt en haar geen moment uit het oog verliest. 

Verwachtingsvolle koppies trekken in een keurige stoet aan mijn kantoortje voorbij. Ik herken het beeld van vorig jaar. De kleuters van groep 2 gaan vanmiddag wennen in groep 3. Het einde van het jaar nadert. 
Intussen rent een groep 8er met rode konen voorbij. "Kom je vanavond kijken?", roept ze enthousiast. Op een antwoord wordt niet gewacht. Ze rent door richting speellokaal. Nog één keer het openingslied oefenen. Het einde van het schooljaar nadert. Natuurlijk kom ik naar jullie kijken. Jullie hebben geen idee hoe trots wij op jullie zijn. 
"Jij gaat mee, hè juf?" vraagt het blonde meisje met rode rokje aan juf Mariette terwijl zij keurig volgens de instructie de trap oploopt. Groep 3, ze is er duidelijk aan toe, maar vindt het best een beetje heel erg heel spannend allemaal. "Ik breng jullie naar juf Judith en juf Yvonne en ik neem de kinderen uit groep 3 dan mee naar beneden." 

Bovenaan de trap aanschouwt Ineke het tafereel met belangstelling. Een vertrouwd gezicht voor de kinderen, dat helpt.  Ze leunt over de reling en vraagt. "Wat gaan jullie doen?". "Naar groep 3!” roept Ole. “Kijken of we daar heen willen!" 
Even is het stil op de begane grond. Ik stel me voor hoe de kleuters plaatsnemen achter de tafeltjes, hoe ze onwennig bungelen met hun beentjes terwijl één hand over het bureaublad strijkt en de andere onderzoekend frummelt aan de rand van dat signaalrode laatje. Krijg ik straks ook zo’n eigen laatje? Zal ik er in kijken? Ik zie het allemaal voor me.

Dan klinken er weer stemmen op de trap. De groep drieërs - wat zijn ze ineens groot - komen enthousiast de trap af zetten. De laatste tree wordt steevast overgeslagen. Met een zelfverzekerde sprong landen de jongens en meisjes op hun oude etage. "Jippie!! Lekker spelen!!!" hoor ik roepen, terwijl de kinderen enthousiast de kleutergang op stormen. Het einde van het schooljaar nadert. De regels worden wat losser. 

En vanavond na het eindspel, als het Wolterslied gezongen wordt, staan alle juffen en meesters, net als de trotse ouders, weer met een brok in de keel. Zij verlaten het Woltersnest, de gangen, de trappen, de klaslokalen.