Terug naar het beginscherm            
  • Leerlingen
  • Gebouw in de zon
  • BKB
  • Leerlingen
  • banner Ballonnen
  • groepje
  • banner Vlag
  • gebouw

Telefoon  : 070-3242630
administratie@schoolverenigingwolters.nl
Bezoekadres:
Utenbroekestraat 2
2597 PH  ’s-Gravenhage

Aanmelden

Dank voor uw interesse in de school. 

KLIK HIER voor aanmelden Groep 1

KLIK HIER voor aanmelden Groep 2 t/m 8

Dit is de vakantieplanning 2020 2021 Alle evenementen zijn opgenomen in de online agenda De jaarplanning voor op de ijskast vindt u hier Tip: u kunt zich ook abonneren op onze digitale agenda

Onderwijs op niveau sinds 1878
Welkom op de website van Schoolvereniging Wolters. Wolters is een neutraal bijzondere basisschool gelegen in de wijk Benoordenhout in 's-Gravenhage.

De school telt 16 groepen (8 leerjaren) met in totaal ongeveer 450 leerlingen. Wolters staat voor Veiligheid, Plezier, Kwaliteit en Groei.
Zo bieden wij onderwijs op niveau en dat doen we al sinds 1878.

 
Groep 6 kijkt kunst

Groep 6 kijkt kunst

woensdag 18 november 2015/Categorieën: Verslag

De groepen 6 gingen vandaag naar het Gemeentemuseum. Sinds de Bouscholteweek vorige maand, zijn de kinderen natuurlijk echte kunstkenners. Het was dan ook leuk om te zien dat de zij de verschillende stijlen ook al echt herkenden tijdens de rondwandeling door het museum.

De klassen werden in tweeën gedeeld; de ene groep startte in het atelier. Daar moesten de leerlingen een eigen muziek partituur schrijven. Vervolgens mochten de kinderen dit muziekstuk laten horen op  verschillende instrumenten. Het was echt heel bijzonder wat voor resultaten er uit kwamen. Daarna wisselde de  groep naar een bepaald schilderij in het museum. Tijdens deze weg zagen we schilderijen van bijvoorbeeld Piet Mondriaan. We zagen er zelfs eentje waar Sander uit 6A zijn presentatie over heeft gehouden! We hebben natuurlijk meteen een foto van hem bij het schilderij gemaakt. Hij kon ons er gelijk meer over vertellen. Bij twee schilderijen bedachten we geluiden. Hoe zou dit schilderij klinken? We hoorden bijvoorbeeld  wind, vogels, water en trippelende konijnen. Deze geluiden maakten we dan allemaal tegelijk en zo vormden we een echt orkest.

Daarna gingen we weer terug naar school met de bus en dat is altijd een evenement op zich! We zaten zelfs samen met groep 8 in een dubbeldekker bus. Het was een leerzame en leuke ochtend.

Meer foto's zie je in de Fotogalerij.