Terug naar het beginscherm            
  • Leerlingen
  • Gebouw in de zon
  • BKB
  • Leerlingen
  • banner Ballonnen
  • groepje
  • banner Vlag
  • gebouw

Telefoon  : 070-3242630
administratie@schoolverenigingwolters.nl
Bezoekadres:
Utenbroekestraat 2
2597 PH  ’s-Gravenhage

Aanmelden

Dank voor uw interesse in de school. 

KLIK HIER voor aanmelden Groep 1

KLIK HIER voor aanmelden Groep 2 t/m 8

Dit is de vakantieplanning 2020 2021 Alle evenementen zijn opgenomen in de online agenda De jaarplanning voor op de ijskast vindt u hier Tip: u kunt zich ook abonneren op onze digitale agenda

Onderwijs op niveau sinds 1878
Welkom op de website van Schoolvereniging Wolters. Wolters is een neutraal bijzondere basisschool gelegen in de wijk Benoordenhout in 's-Gravenhage.

De school telt 16 groepen (8 leerjaren) met in totaal ongeveer 450 leerlingen. Wolters staat voor Veiligheid, Plezier, Kwaliteit en Groei.
Zo bieden wij onderwijs op niveau en dat doen we al sinds 1878.

 

Creatief met vervoer en techniek

maandag 20 februari 2017/Categorieën: Verslag

In 1878 richtte de heer Bouscholte deze school op. Wij eren hem door in ieder leerjaar een zogenoemde Bouscholteweek te plannen. In deze week staat het lesprogramma even stil en wordt ingezoomd op één onderwerp.

De doelstelling van deze themaweek is breed. Het samenwerken, informatieverwerving, ICT-vaardigheden ontwikkelen en presenteren zijn daar deel van. In leerjaar 8 worden jaarlijks, na de presentaties van de themaweek,  de Bouscholteprijzen uitgereikt aan leerlingen die een uitmuntende presentatie hielden, of een sterk schriftelijk stuk inleverden of die als groep het beste samenwerkten. Dat doet het Bouscholte-comité dat geheel uit ouders bestaat.

In leerjaar 4 was het onderwerp dit jaar Vervoer. Op allerlei manieren werd Vervoer onderzocht. De leerlingen maakten samen met de vakdocenten Beeldende vorming dit supergave filmpje over vervoer. 

Alle kinderen ontwierpen en maakten een vervoersmiddel, daarna mochten zij samenwerkend een scenario verwerken in een filmpje dat met de stop-motion techniek werd gemaakt. Het proces was superleuk en het resultaat doet daar niet voor onder!