Terug naar het beginscherm            
Actueel  >  Nieuws  >  Nieuwsberichten

Pleegouders gezocht

zondag 29 oktober 2017/Categorieën: Toelichting

Aan de gevel hangt deze week een spandoek van Jeugdformaat in het kader van hun actie "Doneer je schoolhek". Jeugdformaat biedt o.a. hulp als thuis wonen niet meer kan en zet zich in voor een veilige toekomst voor alle kinderen. In dat licht is Jeugdformaat altijd op zoek naar pleegouders.  

Pleegzorg
Veel kinderen wachten op een thuis. Pleegouders zijn harder nodig dan ooit. In de landelijke Week van de Pleegzorg (1 t/m 8 november) wordt daarom volop aandacht gevraagd voor het tekort aan pleegouders in Nederland en in onze regio. 

De wachtlijst voor kinderen die niet thuis kunnen wonen groeit. In onze regio is pleegzorgorganisatie Jeugdformaat op zoek naar 150 nieuwe pleegouders. 

Wat is een pleegouder?
Ieder kind hoort op te groeien op een veilige plek, met liefde en structuur. Helaas is dat voor sommige kinderen niet mogelijk. Voor die kinderen zoeken we pleegouders.
Mensen die tijdelijk voor een kind van een ander willen zorgen. Mensen die warmte bieden. En een luisterend oor. Soms voor een weekend per maand. Soms voor langere tijd. Voor een baby, een kleuter of een puber.

Is het bij jou thuis veilig? Kun je een kind rust en structuur bieden? En denk je wel eens na over pleegouder worden? Lees dan nu verder  of vraag geheel vrijblijvend informatie aan.